1. Nustatykite karštas dujinio ar granulinio grilio vietas.
Įkaitinkite dujinę kepsninę iki vidutinės temperatūros. Ant grotelių dėkite pigios duonos riekes nuo peties iki peties ir apverskite, kai jos pradės skrudėti. Tikriausiai pamatysite, kad atskirų riekelių spalva skiriasi; galbūt kai kurios riekelės bus gana tamsios, o tai rodo, kad jūsų kepsninėje yra įkaitusių vietų. Nufotografuokite, kad prisimintumėte raštą
2. Eikite į tamsiąją pusę bqq
Šoninė, kumpis ir sūris Vištienos šlaunelės
Pirkdami vištieną, rinkitės tamsią mėsą – šlauneles arba šlauneles, nes šie gabalai turi daugiau skonio nei krūtinėlės mėsa, tačiau išlieka drėgni, kai juos veikia didelis ir sausas kepsninės karštis. (Be to, jos pigesnės.) Jei reikia, užpilkite bbq sūrymu. Vištieną kepkite ant netiesioginio grilio, kol ji beveik iškeps, tada kepkite tiesiai ant kaitros, kad mėsa lengvai apanglėtų ir susigertų padažas ar glajus. Kad odelė būtų traški, kepkite aukštesnėje temperatūroje – bent 350 laipsnių.
3. Žvejokite be baimės.
Rūkytas upėtakis
Richard Dallett nuotrauka
Žuvis yra liūdnai pagarsėjusi tuo, kad prilimpa prie kepsninės grotelių. Kad išvengtumėte nemalonumų, kepkite ją ant kedro lentos, ant citrinos griežinėlių arba gerai suteptame išskleidžiamame tinkliniame grilio krepšyje. Jei kepsite tiesiai ant grotelių, įsitikinkite, kad grotelės švarios ir gerai suteptos. Žuvį apverskite plona mentele. Rinkitės tvirtą žuvį, pavyzdžiui, kardžuvę, paltusą, jūros velnią, lašišą ir kt.
Gaukite receptą: Kviečiame naudoti: Rūkytą upėtakį su kaparėlių ir krapų padažu.
4. Naudokite nykščius, kad pagamintumėte „Instagram” vertų mėsainių.
Didysis amerikietiškas mėsainis
Nykščiais arba šaukšto nugarėle vienoje mėsainio paplotėlių pusėje padarykite negilią duobutę, kad kepant jie neišsipūstų.
Gaukite receptą: Kviečiame pasigaminti puikų amerikietišką mėsainį.
5. Nepritrūkite degalų.
Naujokų klaida, kurią vienu ar kitu metu esame padarę beveik visi, yra ta, kad kepant ant grotelių ar rūkant baigiasi degalai. Priklausomai nuo turimos įrangos, visada turėkite po ranka papildomą propano baką, maišą medžio anglių ar granulių, medžio drožlių, skiedrų, malkų arba pasirinkto kuro. Patikrinkite buvusį lygį į propano bako šoną įpildami nedidelį kibirą labai karšto vandens iš čiaupo, tada ranka perbraukite palei išorę: Ta vieta, kur metalas iš šilto pereina į vėsų, rodo propano lygį.
6. Išdėliokite maistą kaip profesionalas.
Išlyginkite maistą ant grotelių tvarkingomis eilėmis, kaip tai daro Stevenas savo laidoje „Ugnies projektas”. Taip maistas kepa tolygiau ir vienodžiau, be to, tai padeda sekti, kas ant grotelių buvo dedama pirmiausiai, kad galėtumėte apversti ir nuimti pirmiausiai. Profesionaliai atrodyti – pusė darbo.
Vištienos šlaunelės ant grotelių
7. Kad kebabai būtų tobuli…
Kad ingredientai nesusisuktų ir kiekvienas būtų tinkamai iškeptas, ant plokščių metalinių iešmelių arba dviejų lygiagrečių bambukinių iešmelių atskirai suverkite mėsą ir daržoves ar vaisius. Jei naudojate bambukinius, palikite kuo mažiau atvirų iešmelių. Sulenkite 12 x 18 colių ilgio folijos gabalėlį per tris dalis, kaip vizitinę kortelę, ir pakiškite jį po atviromis rankenėlėmis, kad jos nesudegtų. (Neatrodo, kad prieš kepant iešmelius pamirkykite vandenyje, bet tai turėtų reikšmingos įtakos.)
Avienos šašlykai ant metalinių iešmelių
8. Sužinokite, kada viskas baigta.
Tomahawk šonkauliukų kepsnys
Net patyrę grilio mėgėjai bijo brangių mėsos gabalų – geriausių šonkauliukų, Tomahawk kepsnių, krūtinkaulio ir kt. Nėra gėda naudoti mėsos termometrą. Tiesą sakant, jo turėjimas yra ženklas, kad į kepimą ant grotelių ir rūkymą (jau nekalbant apie svečių sveikatą) žiūrite rimtai. Paprastą momentinį mėsos termometrą galima įsigyti už mažiau nei 10 dolerių, o skaitmeninis arba nuotolinis „Wifi” termometras kainuos daugiau. Bet kuris iš jų yra gera investicija.