česnakinės druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų

Žmogus kepa mėsą nuo tada, kai panaudojo Ugnį. Dažniausiai jis klydo. Nors metodą, kurio jus išmokysiu, galima netinkamai taikyti ir didelėms šakniavaisinėms daržovėms, tačiau bulvėms, morkoms, bruknėms ar briuseliniams kopūstams, su kuriais buvo žiauriai elgiamasi, nepadarysite nieko gero.

Jums prireiks kelių būtiniausių dalykų:

2 colių storio (arba, jei norite, storesnio) „Ribeye” kepsnio be kaulo

3 valgomųjų šaukštų avokadų aliejaus

česnakinės druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų vitamin d3000

Žnyplių

pakankamai didelės olandiškos orkaitės, kad kepsnį būtų galima išlyginti

Popieriniai rankšluosčiai

Aliuminio folija

Nuotolinis termometras, pavyzdžiui, „ThermoWorks® DOT®” nuotolinis termometras.

Orkaitė (žinoma, Grasshopper)

Pradėkime.

Nuplaukite ir nušveiskite kepsnį po šaltu vandeniu, kad pašalintumėte riebalų perteklių ir smulkias kaulų atplaišas, likusias nuo pjaustymo. Naudodami žnyples sudėkite mėsos gabalą į tinkamą, folija išklotą orkaitės skardą. Nuvalykite vandens lašelius ir iš visų pusių kepsnį pabarstykite česnakine druska ir pipirais.

Įdėkite termometro zondą iš šono į kepsnio vidurį.

Šį kepsnį pašaukite į iki 300 °F įkaitintą orkaitę.

Palikite kepsnį ramybėje, kol termometras rodys 110 °F.

Olandiškoje orkaitėje įkaitinkite aliejų, kad jis būtų vos ne dūminis.

Išimkite kepsnį į popieriniu rankšluosčiu išklotą serviravimo lėkštę. Išimkite termometro zondą ir kruopščiai nusausinkite kepsnį, stipriai jį patrinkite, kad pašalintumėte paviršiaus drėgmę.

Vėl naudodami žnyples įmeskite kepsnį į įkaitintą olandišką orkaitę. Leiskite jam netrukdomai kepti 3 minutes. Tada apverskite kepsnį ir leiskite jam kepti dar 3 minutes.

Išimkite savo šedevrą į serviravimo lėkštę, uždenkite folija ir palikite šį iškepusį grožį 5-10 minučių pailsėti.

Atverkite ir patiekite gardžiausią mėsos gabalą šioje dangaus pusėje!

Pastabos:

Tarkime, nenorite mokėti už storą, sultingą ir sultingą „Ribeye” mėsos gabalą. Verčiau norėtumėte išbandyti šį metodą su kuo nors mažiau egzotišku. Pavyzdžiui, kepsnį iš kepsnio! Tačiau visi jūsų rasti kepsniai yra per ploni.

Štai pasiūlymas: nusipirkite chuck kepsnį! Tuomet išpjaukite šį šuniuką taip, kaip pageidaujate.

Bet, oho, didelis vyruti! Chuck kepsniai garsėja tuo, kad jie yra kieti, traškūs ir apskritai juos sunku tinkamai iškepti. Nesijaudinkite! Mes jums padėsime!

Tinkamai iškepti Chuck kepsniai yra malonaus skonio. Štai kaip tai padaryti teisingai.

Nuplaukite marmurinį kepsnį, nusausinkite jį ir padėkite ant pjaustymo lentos. Gerai pabarstykite česnakine druska ir pipirais. Tada, naudodami kelių ašmenų minkštinimo įrankį, išmuškite skylutes visame kepsnyje. Baigę įtrinkite į pjūvius dar šiek tiek druskos ir pipirų. Apverskite kepsnį ir pakartokite dengimo ir pradūrimo operaciją.

Tuomet kepkite šį kepsnį taip, tarsi tai būtų „Ribeye” kepsnys!

 

Straipsnio šaltinis: http://EzineArticles.com/10067336

Parašykite komentarą